Follow

Dashboard
Miss Humming Bird
KaryaLinksEntriesTuto Tudung

Tutorial : Buat dan letak cursor nama sendiri
Wednesday, 28 January 2015 | 06:19 | 1 budak gempaks
Holla!
"Hurm, kenapa kau tiba-tiba buat tuto nyh?"
"Entahlah, aku pun tak tahu"
"Ceh!"
Sekian dialog berama diri sendiri.
Actually, Pyka tengah sakit hati dengan kucing putih yang datang dari mana-mana entah. Mencekik je kerjanya. Pembawakan budak ke? (Sebab kucing ni tengah bunting).
So, lets start our tutorial .

BUAT CURSOR SENDIRI


 First sekali korang kena download dulu pointer korang . Pyka sertakan beberapa, kalau nak download right click dan tekan save image. Jangan lupa komen .



 Then, jangan lupa SAVE . So, first buka Pixlr .

Lepastu tekan button Launch web App dekat Pixlr Editor. Then, dia akan keluar macam ni


Tekan create new image. Tandakan kotak transparent dan tekan okay.


Then, tekan layer dan tekan add image as layer. Pilihlah cursor yang korang dah save tadi.

 Then, tekan huruf A (macam yang pointer tunjuk dalam gambar dekat atas) dan taiplah nama korang. Hasil dia akan jadi macam ni




Tekan crop (macam gambar dekat atas) dan crop muat-muat cursor korang. Dan jangan lupa save. Tapi save as png tau.


Pyka rasa tuto ni dah cukup panjang. So, cara nak letak dekat blog korang, tekan SINI .

Sampai sini untuk tutorial yang ni. Jangan segan-segan tekan link yang Pyka bagi. Dah berjaya, jangan lupa komen and credit okeyh.... Aligato and Sayounara !

Pyka Ros


STATUS
Boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ianya buruk untuk kamu. Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu dan ianya baik untuk kamu. (Surah Al-Baqarah : 216)


THE WEBSTER


Name : Nurul Syafiqah binti Rosli
Age : 19 years old
Ambition : Doctor in the making
Status : Currently studying in Scool of Medicine, USM
Hope : I hope to become a perfect slave to Allah and success in not only on the earth , but also akhirat

NOVEL
Engkau Cinderella Aku!
Prolog Bab 1 Bab 2 Bab 3 Bab 4 Bab 5 Bab 6

THROWBACK
Umrah 2016


KMKu C 16/17


SESERI 14/15



Kelik-kelik

DISCLAIMER


Assalamualaikum and welcome to my blog. Navigate happily and hope to leave some comment for me. Follow me if you like it and PLEASE let me know if you take anything from my blog. Don't forget to leave your footstep. <3

BANNERS








Photobucket

AWESOMENERS

CREDIT TO
Basecode:Akak Atin
Skin:Me
Editor:Me

Sesiapa nak exchange link boleh letak link korang dekat SINI
Put my link as Syafiqah Rosli at YOUR blog
If you delete mine, I will delete YOURS

[Aligato!]