January 28, 2015

Tutorial : Letak cursor comel (Blogskin)

Holla!
Hari ni, alhamdulillah, Allah tiupkan kerajinan dalam diri Pyka untuk share sedikit ilmu yang Pyka ada. Pyka nak ingatkan, mungkin tuto Pyka ada sama dengan mana-mana tuto, tapi jujur Pyka cakap Pyka discover sendiri benda ni.
First, tekan DASHBOARD->TEMPLATE 
Then tekan Ctrl+f atau f3. Search perkataan body{
Copy code dekat bawah :

cursor: url (URL CURSOR),auto;
 Paste kan code tadi dekat bahagian bawah sekali untuk body{ . Lebih kurang macam nilah jadinya :


body {
background: url(http://wallpaperpanda.com/wallpapers/8c8/dkE/8c8dkErpi.jpg);
background-attachment: fixed;
font-family:Tahoma;
font-size:25px;color:#808080;
cursor: url (URL CURSOR),auto;}

Ganti URL CURSOR dengan url cursor yang korang suka. Kalau korang malas nak edit-edit bagai tekan SINI . Untuk ni, korang ambik dia punya URL tau. Tak tahu nak ambik yang mana, tanya je Pyka . Takpun, kalau nak letak cursor nama korang sendiri, tekan SINI .

So, kalau tak faham boleh tanya dekat shoutbox or dekat kotak comment. Insyaallah, Pyka jawab. Dah berjaya, jangan lupa bagitahu. Nak tahu juga tahap kepakaran Pyka memahamkan orang. Aligato and Sayounara !