Follow

Dashboard
Miss Humming Bird
KaryaLinksEntriesTuto Tudung

Tutorial : Letak cursor comel (Blogskin)
Wednesday, 28 January 2015 | 06:17 | 0 budak gempaks
Holla!
Hari ni, alhamdulillah, Allah tiupkan kerajinan dalam diri Pyka untuk share sedikit ilmu yang Pyka ada. Pyka nak ingatkan, mungkin tuto Pyka ada sama dengan mana-mana tuto, tapi jujur Pyka cakap Pyka discover sendiri benda ni.
First, tekan DASHBOARD->TEMPLATE 
Then tekan Ctrl+f atau f3. Search perkataan body{
Copy code dekat bawah :

cursor: url (URL CURSOR),auto;
 Paste kan code tadi dekat bahagian bawah sekali untuk body{ . Lebih kurang macam nilah jadinya :


body {
background: url(http://wallpaperpanda.com/wallpapers/8c8/dkE/8c8dkErpi.jpg);
background-attachment: fixed;
font-family:Tahoma;
font-size:25px;color:#808080;
cursor: url (URL CURSOR),auto;}

Ganti URL CURSOR dengan url cursor yang korang suka. Kalau korang malas nak edit-edit bagai tekan SINI . Untuk ni, korang ambik dia punya URL tau. Tak tahu nak ambik yang mana, tanya je Pyka . Takpun, kalau nak letak cursor nama korang sendiri, tekan SINI .

So, kalau tak faham boleh tanya dekat shoutbox or dekat kotak comment. Insyaallah, Pyka jawab. Dah berjaya, jangan lupa bagitahu. Nak tahu juga tahap kepakaran Pyka memahamkan orang. Aligato and Sayounara !

Pyka Ros


STATUS
Boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ianya buruk untuk kamu. Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu dan ianya baik untuk kamu. (Surah Al-Baqarah : 216)


THE WEBSTER


Name : Nurul Syafiqah binti Rosli
Age : 19 years old
Ambition : Doctor in the making
Status : Currently studying in Scool of Medicine, USM
Hope : I hope to become a perfect slave to Allah and success in not only on the earth , but also akhirat

NOVEL
Engkau Cinderella Aku!
Prolog Bab 1 Bab 2 Bab 3 Bab 4 Bab 5 Bab 6

THROWBACK
Umrah 2016


KMKu C 16/17


SESERI 14/15



Kelik-kelik

DISCLAIMER


Assalamualaikum and welcome to my blog. Navigate happily and hope to leave some comment for me. Follow me if you like it and PLEASE let me know if you take anything from my blog. Don't forget to leave your footstep. <3

BANNERS








Photobucket

AWESOMENERS

CREDIT TO
Basecode:Akak Atin
Skin:Me
Editor:Me

Sesiapa nak exchange link boleh letak link korang dekat SINI
Put my link as Syafiqah Rosli at YOUR blog
If you delete mine, I will delete YOURS

[Aligato!]