Follow

Dashboard
Miss Humming Bird
KaryaLinksEntriesTuto Tudung

Mungkin...
Friday, 30 January 2015 | 07:15 | 0 budak gempaks
Holla!
Nampak tak tajuk tu? Cuba teka Pyka try nak cakap dekat siapa? Mestilah Pyka nak cakap dekat diri Pyka sendiri juga korang yang sanggup pinjamkan mata korang untuk baca entry Pyka.

Apa yang tak baik bagai. Tak baik maksud Pyka ialah tak baik misjudge orang atau menilai orang secara RAWAK. Tak elok. Macam beberapa situasi dekat bawah ni :


Ingat tak kes ada perempuan ni mengamuk dekat sorang pak cik tu and caught on the camera. Ala akak yang naik kereta Porche kaler putih tu. Ramai kata akak tu tak bertatsusila. Memang tindakan dia tu melampau, but mungkin dia actually bertatasusila yang tinggi, cuma haritu mungkin dia baru break dengan boyfriend ke? Or PMS mungkin???


Ingat tak kes kumpulan B4N4 datang Malaysia? Mestilah sebab 'masih basah' . Nampak je budak yang kena peluk tu budak Islam, terus cakap those Korean guys diorang tak tahu batas-batas dalam agama Islam. Mungkin tanpa sedar diorang terpanggil lalu terpeluk budak- budak tu? Mungkin budak tu nak jatuh dan dia cuba tahan (cliche) budak-budak tu daripada jatuh? Rupa-rupanya...


Ingat tak video yang Puteri Awana upload dekat youtube.
'Eleh, baru couple seminggu pun nak jakun'
'Aku couple dah 5 tahun pun tahun pun tak upload dekat youtube. Account Keek pun aku takdak'
 Mungkin dia main true or dare dan di pilih dare untuk upload video merepek tu? Or mungkin dia buat saja-saja dan orang lain yang uploadkan pakai account youtube dia?

Pyka nak tunjukkan dekat sini, setiap isu atau andaian kita akan ada banyak 'MUNGKIN'. So, bila kita ada percanggahan pendapat, apa hak kita nak tentang? Diorang fikir pakaimotak diorang kot.

Kitaa tak boleh judge seseorang dengan satu kesalahan yang diorang buat dan kebetulan jadi viral. Kita pun mungkin pernah buat apa yang diorang buat tu, cuma belum rezeki kita untuk jadi famous.. Apa2 pun, Pyka dekat sini cuma  nak utarakan 'mungkin' Pyka. Pyka tak tuju kat sape2 ek.

*Pyka saje je boldkan mungkin untuk tunjukkan berapa banyaknye mungkin dalam setiap isu.


Pyka Ros


STATUS
Boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ianya buruk untuk kamu. Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu dan ianya baik untuk kamu. (Surah Al-Baqarah : 216)


THE WEBSTER


Name : Nurul Syafiqah binti Rosli
Age : 19 years old
Ambition : Doctor in the making
Status : Currently studying in Scool of Medicine, USM
Hope : I hope to become a perfect slave to Allah and success in not only on the earth , but also akhirat

NOVEL
Engkau Cinderella Aku!
Prolog Bab 1 Bab 2 Bab 3 Bab 4 Bab 5 Bab 6

THROWBACK
Umrah 2016


KMKu C 16/17


SESERI 14/15



Kelik-kelik

DISCLAIMER


Assalamualaikum and welcome to my blog. Navigate happily and hope to leave some comment for me. Follow me if you like it and PLEASE let me know if you take anything from my blog. Don't forget to leave your footstep. <3

BANNERS








Photobucket

AWESOMENERS

CREDIT TO
Basecode:Akak Atin
Skin:Me
Editor:Me

Sesiapa nak exchange link boleh letak link korang dekat SINI
Put my link as Syafiqah Rosli at YOUR blog
If you delete mine, I will delete YOURS

[Aligato!]