January 21, 2015

K-Pop Trending!!!


Hai you ollss... Pyka excited sangat nak write this post. Firstly sebab Pyka tak payah taip perkataan Assalamualaikum macam selalu sebab I have the greeting up there. Yohoo! (Sorry outdated siket)
Idea datang masa mak tengah layan cerita korea tajuk dia 'Only My Love'. Dan saat Pyka merasakan yang Pyka baru tersedar daripada dunia khayalan yang penuh permainan (Ceh, ayat tak leh blah). Okey, Pyka cakap direct. Pyka baru sedar yang I'm in the middle with K-Popers all around me. Like this :



I am the red people while the blue people are ALL K-Popers. Mak, adik dan kengkawan semuanya peminat K-Pop tegar. Tegar tau. Dan diorang cuba untuk influence Pyka to join the club. And Pyka dah try to join the club and follow the flow. Macam-macam Pyka cuba but tak berhasil. Ni Pyka senaraikan apa yang Pyka dah buat .


Pyka cari artis-artis Korea yang hots meletops hensem gila sampai rasa macam nak terjun     KLCC (Hiperbola). Contoh-contoh pakwe Korea yang hampir membuatkan Pyka terjun KLCC:


Tapi sorry, ketampanan mereka langsung tidak membuatkan Pyka untuk menjadi peminat fanatik mereka. Huhu, sedih sebenarnya.


Pyka mula berjinak-jinak dengan music video group-group Korea macam :

Pyka akui diorang mempunyai cara menari yang debaboom and gempak gilerrr... Tapi still, hatiku tertinggal di Malaysia lagi.



Pyka survey cerita-cerita Korea yang best bak kata orang ibarat kita sendiri jadi heroinnya. Pyka try tau semua suggestion diorang. Antaranya:

Pyka dah try untuk tengok sampai habis, tapi tak mampu. Episod takdelah panjang mana, but I don't know why I can't wait to watch the drama till the last episode. Tak sampai setengah, Pyka dah fed up dan kesemua cerita yang Pyka tengok langsung tak menarik hati Pyka untuk tengok. Sorry~


Pyka dah cuba melihat dan menonton. So Pyka decide untuk guna deria dengar Pyka pulak. Mungkin dengan mendengar mampu buat Pyka tertarik dengan K-Pop ke. So, Pyka dengarlah lagu diorang . Tapi...

Awalnya memang Pyka excited download and dengar lagu diorang. Cara nilah yang paling lama bertahan, about a month. Tapi lepas tu, my ears prefer to hear Malay songs, ala yang jiwang-jiwang karat tu. Pelik kan? Tapi, that's the fact. I suka jiwang-jiwang tau you all.

So, sampai sini je Pyka nak kongsi. Kepada SEMUA K-POPers , tak kira Ladies or Gentlemen, Pyka bukan nak mengecam korang. Pyka cuma nak cerita apa yang Pyka dah buat untuk join korang but Pyka still tak boleh. Mungkin sebab Pyka lebih suka universal rather than focus on one genre. Ada juga Pyka layan sikit-sikit Korea, jangan risau sebab Pyka  universal. Ni untuk korang yang sabar melayan celoteh Pyka .