Follow

Dashboard
Miss Humming Bird
KaryaLinksEntriesTuto Tudung

Si Kucingku, Momo
Thursday, 15 January 2015 | 01:53 | 0 budak gempaks


Hai kucing.. Comelnya mata awak... Can you give me that shining blue eyes. Pleaseeee!!!!



Assalamualaikum korang!!!

 Dah 2 hari Pyka tak update blog. Actually Pyka a bit busy starting from last week. So, I need to take

some time to update my dearest blog. Okey, nampak tak kucing dekat atas tu? Of course lah nampak

that blue-eyes white cat. Tengok gambar kucing ni, tiba-tiba rasa nak share dengan korang tentang

kucing Pyka yang bernama Momo? Momo? Why Momo? Why not Meme, Comel, Buncit, Gemok??

Hehehe. Nama Momo tu adik yang bagi sebab memang hobi dia bagi nama dekat kucing. Even tiga

ekor anak kucing jiran sebelah yang baru dilahirkan beberapa minggu lepas pun dia namakan.

Nampak tak betapa taksubnya dia bagi nama dekat kucing. Nama angsa yang dekat rumah pun dia

namakan. Jordan and Comel. Jordan??? Hehehe, ini kisah benar. Okey, balik pada cerita asal. Serba

sedikit tentang Momo. Dia berbulu hitam dan putih. Momo also wears two pairs of socks, two for the

front legs while the other two for the back legs. Bulu dia berkilat... Mak kata sebab cukup khasiat.

Tapi, mengenangkan kucing jiran yang selalu datang sini minta makanan Momo bulu dia tak berkilat

pun, pendapat mak tak diterima. Perhaps, baka? Mungkin. Adik Pyka yang bongsu setiap malam

akan cari Momo ni sampai jumpa untuk dipeluk. Momo pun apa lagi, dapat tidur atas katil kot.

Untung kau kalau nak dibandingkan dengan kucing jalanan yang lain. Tapi bab kena peluk tu, Pyka

ucap takziah je lah. Hehehe. Apa-apa pun, terima kasih sangat dekat Momo. Sebab dialah yang buat

Pyka terjaga untuk solat Subuh. Tepat pkul 6 pagi setiap hari dia akan kejutkan Pyka sebab dia dah

lapar. Hahaha. Setiap kali dia nak buang ayaq dia dia mesti akan bergesel-gesel dekat kaki Pyka

minta bukakan pintu tandas. So cute gitu. Makin lama makin dekat dengan lubang tandas dia

membuang. Hehehe. That's why lah I love you. Kalau tak dulu, lubang tandas dengan  'tinggalan' dia

jarak sebatu. Payah Pyka nak masukkan dalam lubang tandas. Okeylah, sampai sini je coretan Pyka

hari ni. And tahniah Momo kerana telah terpilih untuk dijadikan entry pada hari ini. Jangan lupa

komen2 and klik2...

Pyka Ros


STATUS
Boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ianya buruk untuk kamu. Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu dan ianya baik untuk kamu. (Surah Al-Baqarah : 216)


THE WEBSTER


Name : Nurul Syafiqah binti Rosli
Age : 19 years old
Ambition : Doctor in the making
Status : Currently studying in Scool of Medicine, USM
Hope : I hope to become a perfect slave to Allah and success in not only on the earth , but also akhirat

NOVEL
Engkau Cinderella Aku!
Prolog Bab 1 Bab 2 Bab 3 Bab 4 Bab 5 Bab 6

THROWBACK
Umrah 2016


KMKu C 16/17


SESERI 14/15



Kelik-kelik

DISCLAIMER


Assalamualaikum and welcome to my blog. Navigate happily and hope to leave some comment for me. Follow me if you like it and PLEASE let me know if you take anything from my blog. Don't forget to leave your footstep. <3

BANNERS








Photobucket

AWESOMENERS

CREDIT TO
Basecode:Akak Atin
Skin:Me
Editor:Me

Sesiapa nak exchange link boleh letak link korang dekat SINI
Put my link as Syafiqah Rosli at YOUR blog
If you delete mine, I will delete YOURS

[Aligato!]